Ericsson klar för Sauber

Uppdaterad
Publicerad

I kväll bekräftade Marcus Ericsson vad det spekulerats om under en viss tid. Svensken är klar för Sauber.

– Jag har precis fått den bästa tidiga julklappen någonsin, säger Ericsson i ett pressmeddelande.

Ericsson har haft en tuff första säsong i Formel 1-cirkusen som förare för krisstallet Caterham som är tagna under konkursförvaltare.          

Formel 1

– Det betyder naturligtvis ett steg upp på stegen för Marcus, säger Eje Elgh till SVT Sport. Eje Elgh är Viasats expertkommentator och Marcus Ericssons rådgivare.

– Sauber är ett team som har funnits med över 20 år med goda resultat och bra rykte om sig att utveckla unga förare och skapa framgångsrika Formel1-förare, så det är ett naturligt steg för Marcus att ta. 

Gått väldigt snabbt

Elgh berättar även att det har gått väldigt snabbt de senaste dagarna, och att inga detaljer har diskuterats om vem som kommer att vara försteförare i teamet.

– Sauber är mitt inne i avslutningen av årets säsong och det är väldigt viktigt för dem att försöka ta poäng, så det får bli en senare fråga, avslutar Elgh.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet