Marcus Ericsson i sin Caterham-bil. Foto: Bildbyrån

Ericsson kom i mål – Hamilton vann

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson tog sig i dag för första gången i mål i Formel 1. Den svenske Caterham-föraren gick i mål som 14:e man av 15 som slutförde loppet.

Mercedes-föraren Lewis Hamilton, Storbritannien, vann Malaysias Grand Prix i ohotad stil – 17,3 sekunder före stallkamraten Nico Rosberg, Tyskland.  Tysken Sebastian Vettel, de senaste fyra årens världsmästare, blev trea. Det var hans första poäng i år – i Australien kammade han noll. Rosberg, som vann i Australien, leder alltjämt totalt.

29-årige Hamilton startade i pole position och ledde hela loppet. Det var hans första seger i Kuala Lumpur på åtta försök och han strålade av glädje högst upp på prispallen när ”God save the queen” spelades. Premiärloppet i Australien tvingades han bryta redan efter två varv.

Formel 1

– Det känns fantastiskt. Det har varit en tuff helg. Vi har jobbat hårt för att vinna, sade Hamilton efter segern.

Hjul mot hjul med Räikkönen

Ericsson startade sist i VM-deltävlingen efter gårdagens motorstopp och krasch i kvalet. Hans japanske stallkamrat Kamui Kobayashi gick i mål som 13:e. Svensken var glad och lättad sedan han efter mardrömsstarten i Formel 1 lyckats slutföra en VM-deltävling.

– Det var ett bra race överlag, jag är tacksam mot mitt team som jobbat så hårt för att få min bil redo, sade han till Viasat.

– Det är jättepositivt, nu måste vi fortsätta bygga på det här.

Under loppet fick svensken flera gånger närkontakt med Ferraris veteran Kimi Räikkönen, Finland.

– Jag fick åka och fajtas lite med Kimi, vi var hjul mot hjul, det var häftigt att göra det mot en barndomsidol, säger han till Viasat.

F1-cirkusen fortsätter redan nästa helg i Bahrain.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet