Ericsson slog stallkamrat i F1-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson gick som väntat inte vidare från det första passet i tidskvalet till Spaniens GP – men var för första gången den här säsongen snabbare än sin stallkamrat i Caterham, Kamui Kobayashi, vilket är en av svenskens stora målsättningar.

Ericsson var 63 hundradelar snabbare än Kobayashi och startar därmed inte sist när Spaniens Grand Prix avgörs i morgon. Han lär även få starta före Lotusföraren Pastor Maldonado, som körde av banan och in med sitt högra hjul i en vägg redan på andra varvet.

– Personligen var det en stor lättnad att få slå Kamui. Det är bra för självförtroendet även om det går fortsatt tungt för stallet. Vi har haft jätteproblem med bilen hela helgen, säger Ericsson till Viasat.

Lewis Hamilton hade bästa tid och startar från pole position. Hans stallkamrat i Mercedes, VM-ledaren Nico Rosberg, startar på andra plats och Red Bull-föraren Daniel Ricciardo som trea.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet