Ericsson: ”Vill plocka poäng på egen hand”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson var på plats på STCC-deltävlingen i Gelleråsen och pratade om framtiden i Sauber. ”Hoppas vara tillbaka på en nivå där jag kan slåss om poäng på egen hand”, säger han till SVT Sport.

Tidigare i somras blev det klart att formel 1-föraren Marcus Ericsson kör för Sauber även nästa säsong.

På senaste GP-deltävlingen i Ungern plockade han poäng, men fick då förlita sig på andras misstag. Målet för hösten är att plocka poäng mer kontinuerligt.

– Hoppas vara tillbaka på en nivå där jag kan slåss om poäng på egen hand, inte som i Budapest: att andra bilar behöver ha problem, utan att på egen hand vara med i topp tio och knipa poäng, det är målet för oss, säger han till SVT Sport.

– Sen får vi se hur mycket andra team tar med sig uppdateringar, det är alltid en ekvation att få ihop men jag är supertaggad på att göra en bra höst.

Till nästa GP-deltävling i Belgien kommer ett antal uppdateringar genomföras och två helger senare i Singapore kommer hela bilen uppdateras.

– Jag är hoppfull inför hösten och förhoppningsvis kan vi vara med och slåss om poäng mer konstant under andra halvan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.