Skärmdump: Barometern. Foto: TT. Montage: SVT Sport. Foto: Skärmdump: Barometern. Foto: TT. Montage: SVT Sport.

”Erik min älskade bror”

Uppdaterad
Publicerad

I ett känslosamt blogginlägg har Johan Israelsson, bror till Erik i Hammarby, skrivit om den otäcka smällen i derbyt mot AIK. ”Mitt i allt hör vi en motståndarklack. Ja en stor del av klacken – som önskar vår älskade Erik död. ”Låt han dö...”. Varför önskar de en ung kille, som bara gör det han älskar, döden? En klle som är en bror, en son, en pojkvän”, skriver Johan i bloggen på Barometern.

I 87:e minuten avgjorde Erik Israelsson derbyt mot AIK, men kolliderade samtidigt med Nils-Eric Johansson och målvakten Patric Carlgren. Det visade sig senare att det ”bara” rörde sig om en rejäl hjärnskakning. Men direkt efteråt inne på arenan, och framför tv-apparaterna, var det mycket oroligt.

”Detta är antagligen det värsta jag någonsin har upplevt. Jag grips av panik. Onda tankar snurrar i mitt huvud. Förlamning. Bruten nacke. Och den värsta tanken av dem alla; tänk om min bror försvinner ifrån mig, ifrån oss. Mitt huvud blir tungt och dåsigt. Jag är nära på att svimma. Alla onda tankar blir för mycket. En mardröm”, skriver brodern Johan i bloggen.

Allsvenskan

”Jag vill tro att människan är bättre än så här. Jag vill tro på humanitet. På medmänsklighet. Ett samhälle där vi tar hand om varandra. Där vi älskar. Inte hatar.

Och fotbollen. Den ska vara fin. Den ska vara vacker. Inte mörk. Inte hård. Inte kall.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan

Mer i ämnet