Eriksson vann Supercar i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

Idag avgjordes SM-deltävligen i Arvika. I Supercarklassen vann Sebastian Eriksson sin första deltävling med marginal före Eric Färén.        

Det var en bra start som bäddade för Erikssons seger.

– I dag var det min dag, tidigare har det känts som att jag har jobbat lite i uppförsbacke. Idag kändes det betydligt bättre inför hemmapubliken och att få komma iväg med en seger känns helt underbart, säger han till SVT Sport.                                      

Med dagens vinst är Sebastian Eriksson och Kevin Eriksson i delad ledning på 94 poäng inför avslutningen på Solvalla nästa vecka, men Sebastian ställer inte upp då det kolliderar med en tävling i USA. Där han ligger tvåa i det mästerskapet bakom Ken Block.

– Jag kan tyvärr inte vara med. Det känns inte rätt att fokusera på två saker samtidigt, säger han.

På andraplats i dagens Supercar kom Eric Färén.

– Det har varit en bra dag, men lite upp och ner. Jag hade en smäll i heat två men kämpade tillbaka och fick stå i första led i finalen. Vi försökte hänga på Sebastian men han körde fort i dag, säger Färén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.