Eslöv starkast i historiskt jämn SM-final

Uppdaterad
Publicerad

När den första finalen skulle avgöras mellan Halmstad och Eslöv pekade mycket på att det skulle bli jämnt. Och det blev det – historiskt jämnt till och med. 

Halmstad var inför finalen obesegrat genom hela säsongen. Samtidigt har Eslöv vunnit Europacupen så när de två drabbade samman på onsdagkvällen var det giganternas kamp, och allt pekade mot en oviss tillställning.

Och visst var det två jämna lag som möttes. Såpass att finalen fick avgöras i sudden death – för första gången någonsin.

Momentet är nytt för i år och väl där var det Eslöv som drog det längsta strået.   

Stjärnan blev tungan på vågen

Vid 3-3 i matcher efter ordinarie tid spelades två matcher i bäst av ett set och där vann Eslöv bägge.            

Halmstad hade problem med Eslövs stjärna Xu Hui, som vann samtliga sina tre matcher varav en i suddenomgången. Halmstads stjärna Mattias Karlsson gav ändå kinesen en match, men lite väl många egna misstag straffades obönhörligen av en effektiv motståndare.

– Vi spelar till oss lägen för att vinna, men tar inte vara på dem tyvärr, sade Halmstads tränare Ulf ”Tickan” Carlsson enligt TT.

Nästa match spelas lördagen 30/5, med en eventuell tredje och avgörande final 2/6.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.