Foto: Bildbyrån

Eurovisionfest i Stockholm – då får Djurgården maka på sig

Uppdaterad
Publicerad

Storslagen musikfest i Stockholm när Eurovision-cirkusen kommer till stan våren 2016. Men då tvingas Djurgården flytta på sig. ”Vi är inte främmande för att spela på Stadion”, säger klubbens VD Henrik Berggren till SVT Sport.

Det är Globen som får äran att stå värd för Eurovision Song Contest nästa vår, kunde SVT Nyheter avslöja idag.

Men för att göra arrangemanget ännu mer storslaget införlivas flera arenor.

Eurovision song contest i Stockholm

– Kronan på verket är möjligheten att göra Eurovision Song Contest ännu mäktigare under finalkvällen genom att införliva Tele2 Arena i evenemanget, säger Martin Österdahl, exekutiv producent, i ett pressmeddelande.

Stockholmsklubbarna tvingas flytta på sig

Stockholmsklubbarna Hammarby och Djurgården måste därför finna alternativa spelplatser för att det allsvenska schemat ska gå ihop.

– Vi vill förstås spela på Tele2, men vi är också bra på att hitta lösningar, säger klubbens VD Henrik Berggren till SVT Sport.

– Vi får nu försöka planera vårt spelschema med förbundet och SEF, så det blir så bra som möjligt, men visst kan det innebära att vi kommer få flytta några matcher.

”Vi är inte främmande för Stadion”

För Djurgården skulle en lösning kunna vara att återvända till sin tidigare hemmaplan.

– Vi är inte främmande att spela på Stadion, den möjligheten finns för oss, säger Berggren.

En flytt till Stadion välkomnas också av Dif-fansen.

– Det skulle vi uppskatta väldigt mycket. Stadion har en historisk betydelse för alla Djurgårdare. Alla har en koppling dit och trivs bra där, säger Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson till SVT Sport.

– De andra alternativen, ja Friends, är inte lika bra.

– Vi anser att Djurgården ska spela på Tele2 Arena för det är vår hemmaplan och bäst för alla inblandade. Om det inte går förutsätter vi att Djurgården Fotboll får bra ekonomisk ersättning för flytten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest i Stockholm

Mer i ämnet