Foto: TT Nyhetsbyrån

Ex-världsmästare klar för RallyX On Ice

Uppdaterad
Publicerad

RallyX On Ice intar Färjestads travbana i Karlstad fredagen den 13 februari för den andra deltävlingen i serien. Startfältet kryddas med extra VM-glans när den tvåfaldige förre rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm är klar för start.

Grönholm som på senare år varit mentor åt finländska talanger kliver nu tillbaka in i rampljuset igen för en actionfylld kväll på travet.

Grönholm får sällskap av ytterligare en rallylegendar när Tomas Rådström gör ett inhopp. Rådström som i slutet på 90-talet var fabriksförare i rally-VM har även han känt på rallycross sedan tidigare i karriären med en del framgångar.

Det är dock inte bara rutin som tillkommer startfältet till Karlstad. Ett spännande ungt stjärnskott är Reinis Nitiss som tog ett brons i rallycross-VM. Han anländer med sin landsman Janis Baumanis för att hålla den lettländska flaggan i topp.

Räkna med att det kommer bli kapplöpning av de unga talangerna när de nu får chansen att spöa Grönholm och Rådström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.