Experten: ”Det bådar gott”

Uppdaterad
Publicerad

I dag avgörs stafetten i orienterings-VM i Skottland. Experten Simone Niggli är imponerad av de svenska insatserna i VM – och tror på ytterligare svensk succé i stafetten.

Simone Niggli var minst sagt imponerad över Sveriges insatser i går under medeldistansen. Annika Billstam försvarade sitt VM-guld, Emma Johansson och skadeförföljda Olle Boström tog brons.

– Det var verkligen en svensk dag. Det bådar gott inför stafetten, säger Niggli till SVT Sport.

Orienterings-VM 2015

I morgon avslutas VM med långdistans, men först ska stafetten avgöras i dag. I Tove Alexanderssons frånvaro ersätter gårdagens bronsmedaljör Emma Johansson henne och gör upp om medaljerna tillsammans med Annika Billstam och Helena Jansson.

– Det känns häftigt att kunna kasta in en reserv som Emma Johansson på sista sträckan. Det visar vilken bredd vi har i det svenska laget. Vi ska bara orientera rätt så kommer det att bli riktigt roligt i morgon, säger Sveriges förbundskapten Håkan Carlsson till förbundets hemsida.

Herrarna försvarar VM-guldet

På herrsidan försvarar Sverige VM-guldet från i fjol och guldlaget är nästan intakt. Gårdagens bronsmedaljör Olle Boström ersätter Fredrik Johansson på mittsträckan, trots att tanken var att han skulle få vila inför långdistansen. Efter att William Lind drabbats av sjukdom samma dag ersätter nu Boström honom och ska tillsammans med Jonas Leandersson och Gustav Bergman försvara guldet.

Se inslaget ovan.

Sveriges stafettlag

Damer

Helena Jansson, Annika Billstam, Emma Johansson.

(Sänds 14.50 i SVT1)

Herrar

Jonas Leandersson, Olle Boström, Gustav Bergman.

(Sänds 16.50 i SVT1)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orienterings-VM 2015

Mer i ämnet