Experten: ”Ett väldigt bra Norge”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports handbollsexpert Magnus Grahn tycker att förlusten mot Norge var rättvis.

– Sverige förlorar mot ett väldigt, väldigt bra Norge. Norge gör det svårt för våra svenska tjejer, säger han.

– Det är framför allt samspelet mellan försvarsspelet och målvakten som gör det väldigt enkelt för Norge. De har en vinnarkultur som de tar med sig och förvaltar. Norge spelar med en otrolig precision, och en passningskvalitetet som inget annat lag i världstoppen gör, säger han.

Grahn pekar på ett antal nycklar:

Handbolls-EM Damer

– De har en vinnarkultur som de tar med sig och förvaltar. Norge spelar med en otrolig precision, och en passningskvalitetet som inget annat lag i världstoppen gör, analyserar Grahn det norska laget.

Gulldén för ensam i målproduktionen

Grahn ser flera brister i det svenska laget, där Isabelle Gulldén gjorde nio mål medan näst bästa målskytt, Ida Odén, bara gjorde tre.

– I Sverige var det alldeles för få spelare som levererade. Alla på niometer måste spelare. Inget samspel med sexmetersspelarna. Den man kan ge beröm är Filippa Idéhn som var hårt kritiserad. En habil insats. Men det räcker inte. För att slå Norge måste man spela på sin absoluta topp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM Damer

Mer i ämnet