Dahlgren inför Sotjis GP: ”Vill se ett kraftigt lyft”

Uppdaterad
Publicerad

Endast fem Grand Prix återstår i årets Formel 1-cirkus. Det är dags för Rysslands GP i OS-staden Sotji och SVT Sports expert Robert Dahlgren hoppas att Marcus Ericsson kan hitta tillbaka till den fina form han visat under hösten.

Robert Dahlgren om ...

... vad han hoppas att få se från Marcus Ericsson ...

– Jag hoppas mest att få se Marcus och Sauber lyfta sig efter den dåliga helgen de hade i Japan. Jag vill se ett kraftigt lyft.

Om vad som gick fel senast ...

– Grundproblemet är att de inte har tillräckligt med fart i bilen, de uppdateringar som de gjort har inte givit resultat. Två race i rad har de haft uppdateringar som de inte fått någon valuta för.

Om Ericssons fina period är över ...

– Jag tycker fortfarande han är inne i en bra period. Det är mer teamet som inte har kunnat leverera en bra bil till honom. Marcus har imponerat mycket på mig körmässigt den senaste tiden. Sen är det så att om man inte har en bil som är den starkaste så måste man pressa den till max, och då kommer det en del misstag.

Om Ericsson är Saubers nummer ett nu ...

– Sedan mitten av säsongen så har han varit det. Men det är väldigt jämnt mellan dem, fast jag tycker att Marcus är snäppet bättre än Nasser just nu.

Om vilka som tar plats på pallen ...

– Lite tråkigt svar kanske, men jag tror Lewis Hamilton vinner, Nico Rosberg två och Sebastian Vettel trea. Även fast jag hoppas att Vettel tar hem det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.