Kommer Marcus Ericsson få köra i Las Vegas? Foto: TT Nyhetsbyrån

F1:s plan: Ett lopp i Las Vegas

Uppdaterad
Publicerad

Ett Formel-1-lopp – mitt i Las Vegas.

Det kan bli verklighet inom kort.

– De säger att de är redo, säger F1-bossen Bernie Ecclestone.

I västvärldens största spelmekka Las Vegas arrangeras ofta stora boxnings- och MMA-galor.

Nu kan de även få ett Formel-1-lopp. F1-bossen Bernie Ecclestone har under 20 år jobbat på att få VM-serien att återvända till Las Vegas, där de körde lopp 1981 och 1982. Och nu verkar det vara riktigt nära.

Formel 1

– Vegas säger att de är redo att köra och det kommer definitivt att vara på The Strip (huvudgatan i stadens centrum), säger Ecclestone till den brittiska tidningen The Independent.

”Fantastiskt tillägg”

Även F1-seriens ledande sponsoragent Zak Brown är säker på att det kommer att gå igenom.

– Vegas skulle vara ett fantastiskt tillägg till F1-kalendern och vore ett lyckat drag för så många involverade parter. Det skulle passa perfekt för F1:s varumärke och skulle generera intresse från sponsorer i ett av F1-cirkusens strategiskt viktigaste områden: Amerika, säger han, och fortsätter:

– Vegas är en stad som skulle tjäna mycket på F1:s följare som utan tvekan skulle spendera mycket pengar under en helg.

Designer på besök

Ett annat tecken på att F1 tycks vara nära Las Vegas är att en källa till Independent (som är en tidning med hög trovärdighet) säger att ban-designern Hermann Tilke har besökt Las Vegas flera gånger för att utforma banan.

– Han hade inte åkt dit ifall det inte hade legat något i det, säger källan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet