Svenska sprintstjärnan Hanna Falk är besviken över att inte ha blivit uttagen i svenska laget till torsdagens stafett. Foto: TT.

Falk: ”Ska åka hem så fort som möjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska sprintstjärnan Hanna Falk är besviken över nya nobben till torsdagens stafett.  Hon petades nämligen även till sprintstafetten trots en fjärdeplats i individuella sprinten. Det innebär att hennes mästerskap är över.

– Jag är besviken, säger Falk till Expressen.

27-årige Hanna Falk har varit formstark i vinter med fyra pallplatser i världscupen och en fjärdeplats i VM-sprinten. Det hjälpte inte henne att få en plats i varken sprintlaget eller nu i stafettlaget. Hon får stanna kvar i Lahtis som reserv till laget innan hon beger sig hem till Sverige.

– Jag är reserv till i morgon och lär väl vara kvar över det, men sen ska jag åka hem så fort som möjligt, säger hon till Expressen.

Falk anser att hon kan hävda sig på fler distanser än bara i sprint.

–  Jag är besviken på både den här uttagningen och uttagningen till teamsprint, säger Falk. Det är tråkigt, eftersom man varit laddad, men det är inte mycket man kan göra åt situationen. Det är bara att blicka framåt.

Svenska stafettlaget utgörs av Anna Haag, Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Ebba Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.