För tredje året på raken vann Falun Champions Cup och kan kalla sig Europamästare. Foto: Svenska innebandyförbundet

Falun cupmästare efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

För tredje året på raken vann Falun Champions Cup och kan kalla sig Europamästare. Men om det i fjol var defilering till segern blev schweiziska mästarlaget Wiler-Ersigen en betydligt svårare finalnöt att knäcka.

– Det var en tuff match, men vi vann guldet till slut, säger IBF:s Rasmus Enström efter matchen enligt Dala-Demokraten.

Falun hade 2-0 en kvart in i matchen men var nära att slarva bort segern. Men i mitten av matchen satte Patrick Mendelin ett reduceringsmål och schweizarna fick luft under vingarna. De skapade lägen på löpande band, det blev rörigt i Faluns försvar och till sist kom kvitteringen i powerplay. 2-2 inför sista perioden.

Alexander Galante-Carlström stänkte in segermålet med ett direktskott sedan han blivit frispelad i slottet. Falu-spelaren var helt omarkerad när han satte 3-2-målet efter 46.37. Resten av matchen fick Falun kämpa för att behålla övertaget. Med bara sekunder kvar hade Wiler-Ersigen en jättechans att kvittera och tvinga fram förlängning, men Falun höll undan och fick jubla över tredje raka segern i turneringen för europeiska mästarlag.

– Galante gjorde ett viktigt mål och Rehn räddade oss i slutet, så vi vann och förtjänade guldet. Det var vårt mål att vinna tredje raka här och nu väntar det stora målet att försvara och vinna SSL för fjärde gången, säger Enström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.