Falun fick jubla flera gånger om under matchen mot Storvreta. Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

Falun vann het seriefinal i Fyrishov

Uppdaterad
Publicerad

Målen rasade in i Fyrishov på slutet. Storvreta förlorade seriefinalen med 7–9 mot Falun. Det var jämt och hett, precis som det ska vara.

– Det är inte så mycket att vara glad för. Surt att vi torskar men det håller inte att släppa in nio bollar, säger Storvretas Mika Kohonen till TV4.

Faluns Alexander Galante Carlström var mer positiv efter matchen.

Superligan 2013-2014

– Det är alltid lika roligt att komma till Fyrishov och spela. Det märks att det är seriefinal och något speciellt i luften när publiken buar så fort vi får bollen, säger han.

Storvreta gjorde en näst intill perfekt första period. Men hade bara en tvåmålsleding. I andra kom Falun ut med nytt mod och fick rejält fin rull i passningsspelet.

Mycket utvisningar i den heta matchen gjorde att en hel del mål kom i powerplay. Lagen följdes åt till 6–7. När Falun då satte 8–6 med minuten kvar kändes det avgjort. Men Fredrik Holtz reducerad och han kunde sånär sätta 8-8.

Men i stället kunde Falun göra 9–7 i tom bur.

Rudd-konflikt märktes inte

Matchen var het och, som sagt, många utvisningar. Men det var för det mesta fair play trots Alexander Rudd-konflikten mellan klubbarna. Faluns Rudd som valde att skriva på för Storvreta under pågående säsong. Något som Storvreta skulle hålla hemligt...men Uppsalaklubben släppte nyheten ändå.

Rudd fick spelförbud i Falun och hamnade riktigt i kläm. Falun anklagade Storvreta för att medvetet ha skapat kaos i klubben för att själva vinna på det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superligan 2013-2014

Mer i ämnet