Oscar De La Hoya, 42, jobbar i dag som promotor. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Familjen avrådde legendaren från comeback

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Oscar De La Hoya hade allvarliga funderingar på en comeback och ett returmöte med Floyd Mayweather.

Men familjen avrådde 42-åringen som nu låter handskarna ligga kvar på hyllan.

”Inte en dag passerar utan att jag tänker på en comeback”, säger han.

Efter förlusten mot Manny Pacquiao för sex år sedan tog De La Hoya farväl av boxningen. Han gjorde det som en av sportens allra största i modern tid, med OS-guld som amatör och världsmästarbälten i sex olika viktklasser som proffs.

Under senare tid har amerikanen varit nära en sensationell comeback vid 42 års ålder. Så sent som för en vecka sedan sade han till ESPN att det var ”50/50” och att han ville möta superstjärnan Floyd Mayweather i en returmatch.

Stöttades av tusentals fans

Men comebacken uteblir, meddelar De La Hoya i dag via sin Facebooksida.

– Efter diskussioner med min familj och en hel del självrannsakan har jag beslutat att förbli pensionerad, skriver han och fortsätter:

– Till de tusentals fans som de senaste veckorna har hört av sig och uppmuntrat mig att kliva upp i ringen igen vill jag säga ”tack”.

Floyd Mayweather har fortfarande inte annonserat vem som blir hans motståndare när han gör karriärens sista match den 12 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.