Marcel Müller gjorde 2-0 för LHC. Foto: Bildbyrån

Starkt powerplay avgjorde för Linköping

Powerplay var framgångsreceptet för dagen när Linköping bortaslog Färjestad med hela 5-1. Tre av fem mål  i kom i numerärt överläge. ”Vi kan gå långt i slutspelet”, säger LHC:s målvakt Jacob Johansson.

Linköping kom till Karlstad med två raka bortaförluster medan Färjestad hade två raka vinster. Båda de sviterna bröts när Linköping stod för en stark insats och vann med 5-1.

Det var spelet i numerärt underläge som låg bakom segern. Efter 16 spelade minuter satte Andrew Gordon 1-0, framspelad av Kristian Näkyvä, med ett hårt skott som letade sig in i mål.

I andra perioden kom sedan 2-0, även det i powerplay. På pass från Broc Little nöp Marcel Müller till direkt och fick pucken förbi Lars Haugen i FBK-målet.

Tre raka LHC-mål

Färjestad hade två raka nollor i bagaget inför mötet med Linköping, men under lördagen fick man vittja nätet fem gånger om. Vilmos Gallo satte 3-0 i den tredje perioden innan Mathis Olimb ordnade 4-0 med tredje PP-målet för dagen.

Garrett Roe stod för 5-0 innan Milan Gulas tröstmålade fram till 5-1 för hemmalaget.

Linköping tog sin 14 seger på senaste 17 matcherna och är trea i SHL.

– Vi kan gå långt i slutspelet, utlovade LHC:s målvakt Jacob Johansson.