Falun fick jubla flera gånger i SM-finalen mot Storvreta. Foto: Stig-Åke Jönsson/TT

Falun försvarade SM-guldet efter dramatik

Det såg ut att bli en bekväm seger för Falun.

Men i tredje perioden sprattlade Storvreta till liv – och det blev dramatik.

Men Falun redde ut stormen och kunde försvara sitt SM-guld.

Falun är svenska mästare för andra året i rad. Detta efter en spännande final mot Storvreta som slutade 7–6.

Segern var rättvis, sett över hela matchen. De två första perioderna var Falun det klart bättre laget och dalmasarna ledde då med 4–1.

Superligan 2013-2014 herr

Enström utökade

Två snabba Storvreta-mål i den tredje perioden gjorde dock att det blev en spännande slutrunda.

Falun såg åter ut att säkra segern då Rasmus Enström efter 4.03 gjorde 6–3, men sju minuter senare reducerade Fredrik Holtz i numerärt överläge och det var åter bara ett mål som skiljde lagen åt.

Storvreta var nära

Med drygt fem minuter kvar kom till slut den efterlängtade kvitteringen för Uppsala-laget då Joakim Olsson satte returen efter Joel Kanebjörks skott.

Det slutade inte där. Efter 17.01 gjorde Joakim Olsson 6–5 – och helt plötsligt var det Storvreta som satt i förarsätet.

Avgjordes i förlängningen

Men dramatiken var inte slut. Med 1.40 kvar att spela så kvitterade Emil Johansson efter en fin individuell prestation.

Matchen fick därmed avgöras i förlängning.

Där drog till slut Falun det längsta strået då Alexander Galante Carlström efter drygt halva förlängningen tryckte in en retur.

– Jag har varit osynlig en hel match, sen fick jag avgöra, säger han till TV4.

– Jag har den instinkten. Jag är en målskytt, sen dyker det upp när man minst anar det.