Fin svensk form inför VM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige gjorde mycket bra ifrån sig i sprintkvalet i orienterings-VM som avgörs norr om Venedig. Finalen sänds i SVT Play i eftermiddag.

Både Tove Alexandersson och Lena Eliasson vann sina kvalheat:

– Jag gjorde en lite större miss, men på det stora hela var det ett stabilt kvallopp, säger Alexandersson till Orienteringsförbundets hemsida.

Orienterings-VM 2014

Lina Strand slutade fyra i sitt kvalheat:

– Jag kände mig pigg i kroppen, och hade en bra känsla. Jag tvekade på ett par ställen längs banan, det är smala gränder och ibland var det svårt att läsa in om det var en öppning till en gränd eller bara en ingång till en butik, säger Strand.

Även herrarna glänste

Svenskarna visade fin form även på herrsidan. Europamästaren Jonas Leandersson vann sitt heat och Jerker Lysell och Martin Regborn var tvåa i sitt.

– Jag har varit nervös inför loppet, men när jag väl började värma upp så kändes det bra. Loppet var stabilt och jag höll mig helt enligt planen, säger Jonas Leandersson.

SVT direktsänder finalen i SVT Play med start klockan 15.30.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orienterings-VM 2014

Mer i ämnet