Finskt rallyrekord i Argentina

Uppdaterad
Publicerad

Finländaren Jari-Matti Latvala vann det argentinska VM-rallyt, femte deltävlingen i årets Rally-VM. I och med Latvalas triumf skrev Volkswagen också rallyhistoria med sin nionde raka VM-delseger, vilket är nytt rekord.

– Jag kunde aldrig drömma om att vinna det här rallyt, det är verkligen något speciellt, säger en mycket glad vinnare till WRC direkt efter målgången.

Att Latvala lyckades hålla VM-ledande Ogier bakom sig i resultatlistan är något han värderar högt.

Rally-VM

– Mentalt var det här jätteviktigt, för senast i Portugal kraschade jag vilket gör att självförtroendet var lite lågt när jag kom hit och hade Seb (Sebastien Ogier) vunnit här hade mästerskapet varit tråkigt men nu med min seger håller vi mästerskapet vid liv, säger Latvala.

Latvala var nästan en och en halv minut före sin stallkamrat, regerande världsmästaren Sebastien Ogier, Citroens Kris Meeke slutade trea.

Efter fem deltävlingar toppar Sebastien Ogier VM-tabellen före Jari-Matti Latvala och Mads Östberg

Ställning 5/13 deltävlingar1) Ogier 91 p, 2) Latvala 62, 3) Mads Østberg, Norge, Citroen, 48.

I morgon klockan 17.00 i SVT1 och SVT Play sänds ett fylligt sammandrag med höjdpunkterna från det argentinska VM-rallyt.

Kommentatorer: Stefan Klemetz och Jonas Kruse.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally-VM

Mer i ämnet