Martin Östholm, nr 11, noterades för 2+2 i segern mot Växjö Foto: Bildbyrån

Poängkungen matchhjälte för Pixbo

Växjös nyförvärv inledde bäst. Men halvvägs in i matchen började Martin Östholms uppvisning. Tack vare två mål och två assist låg han bakom Pixbos vändning som gav seger 7–5.

Iklädda t-shirts med texten ”En framtid tillsammans” äntrade spelarna planen i sällskap med nyanlända flyktingbarn, inbjudna till matchen av hemmalaget Växjö i ett samarbete med mottagningscentret Landningsbanan.

Växjö fick en flygande start på matchen, tack vare tre nyförvärv. Schweiziske landslagsstjärnan Manuel Engel gjorde 1–0 efter bara 15 (!) sekunders spel, Oliver Johansson utökade och Filip Karlsson satte 3–1.

Hemmalaget har tappat 5 av sina 10 bästa poängplockare från förra säsongen, men tycks onekligen ha hittat ersättare.

– Det var under all kritik. Vi var fruktansvärt dåliga. Det var juniorinnebandy. Vi tappade bollen på fel ställen och bjöd på kontringar, sa Pixbos Daniel Calebsson till TV4 Sport efter underläge 2–4 efter första perioden.

Östholm – kapten och poängkung

Halvvägs in i andra perioden reducerade Martin Östholm till 4–3, vilket var startskottet på Pixbos vändning. Östholm spelade fram till kvitteringen och satte själv 5–4 efter en uppvisning i tvåvägsspel.

Lagkapten Östholm assisterade även till Daniel Calebssons 6–5, och är nu uppe på totalt 12 poäng – flest i serien.

– Det är lätt att spela med honom, gör man som han säger och håller sig ur vägen när han sätter fart så brukar det gå bra, sa Calebsson.

Pixbo vann till slut med 7–5, fjärde raka segern och laget går därmed upp i serieledning.