Foto: TT Nyhetsbyrån

Förbättrat svenskt rekord av Dahlby

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Håkan Dahlby bevisat att han hittat hemligheten till dubbeltrapskyttet igen efter förra årets förändringar i disciplinen. I dag sköt han 142 av 150 duvor på världscupen och han förbätttrade därmed sitt eget svenska rekord med elva träffar.

– Det var riktigt bra skjutet av Håkan och ett lyft för honom. Det hjälper att använda den teknik som är gångbar. Sedan gör han några misstag som han vet om, men det är sådant man får jobba med, säger förbundskapten Claes Johansson till Skyttesportsförbundet.

Dubbeltrapdisciplinen ändrades till i fjol och förra årets säsong var motig för Håkan Dahlby. Men sakta men säkert har han hittat tekniken i den nya sortens skytte och på världscupen i Tucson tidigare i vår satte han nytt svenskt rekord på 131 träff. Det rekordet raderade han dock i dag när han satte 142 av 150 duvor i världscuptävlingen i München. Han sköt tre serier på 28 av 30 träff, och två på 29.

Resultatet innebar plats 13 i slutställningen och Dahlby hade bara fyra duvor upp till final. I grundomgången sköt Tim Kneale från Storbritannien strålande och satte nytt världsrekord på 148 träff, en höjning av rekordet med två duvor.

– Fortsatt arbete nu, världscup i Peking och ett par GP-tävlingar till och sedan så kan det bli kul till VM i höst, säger Johansson om framtiden för Dahlby.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.