Förbundet häver Lindgrens avstängning

Uppdaterad
Publicerad

Svenska speedwayförbundets beslut att stänga av Fredrik Lindgren från start i utländsk ligaspeedway hävs nu efter att beslutet blivit rejält kritiserat.

– Vi begick ett formfel. Beslutet borde ha tagits av disciplinnämnden och vi känner nu att det är rätt att ta bort det och börja om, säger Svenska motorcykel- och snöskoterförbundets generalsekretare Per Westling till SVT Sport.

I stället för disciplinnämnden tog nu speedwaybaserna Jon Lindberg och Tony Olsson beslutet att stänga av Lindgren efter att Lindgren kritiserat landslagsledningen rejält.

Det har sedan blivit stor debatt kring beslutet där jurister påpekat att det stridit mot grundlagen att stänga av Lindgren med anledning av hans uttalanden.

”Bra grej att jag kan åka igen”

– Fredrik kan nu börja åka igen. Vi är glada att vi kan lägga det här bakom oss, säger Westling.

– Det är en bra grej för mig att jag kan åka igen men jag har inga fler kommentarer än så, säger Lindgren själv till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.