Brynäs Greg Scott jublar efter sitt avgörande 4-3 i förlängningsperioden av ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Luleå den 8 oktober 2015 i Gävle. Foto: Bildbyrån

Scott matchhjälte för Brynäs igen

Brynäs reste sig från 0-2-underläge och förlängningsvann med 4-3 mot Luleå. Greg Scott blev för andra gången i rad tvåmålsskytt och matchhjälte för Brynäs. – Vi hittade en väg att vinna matchen, och det var det viktigaste, säger han till C More.

Tippade topplaget Luleå kom pressat till bortamatchen mot Brynäs efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Jakten på en efterlängtad trepoängare började bra för norrbottningarna. Lagkaptenen Johan Harju kunde i slutet av första perioden raka in 1-0 i öppen kassen efter snyggt förarbete av Toni Rajala. Efter pausvilan stänkte Peter Cehlarik in 2-0 för Luleå.

Slumpmål väckte Brynäs

Men ett slumpmål i slutet av mittperioden tog Brynäs in i matchen. I numerärt överläge lyckades Greg Scott, stående bakom målet, peta in pucken via målvakten Joel Lassinanttis skridsko.

– Inga onödiga utvisningar, sade Luleåtränaren Joakim Fagervall till C More som en del av segerreceptet inför slutperioden.

Han blev inte bönhörd

Det dröjde inte ens tre minuter innan två Luleåspelare satt i utvisningsbåset, bland annat efter att ha haft för många spelare på isen. Brynäs utnyttjade läget i spel fem mot tre när Nicholas Johnson styrde in Anssi Salmelas backskott till 2-2.

Även nästa mål var Gävlelagets. Luleås Victor Ekarv drällde iväg en passning i egen zon, ett läge som Brynäsbröderna Westerholm inte var sena att utnyttja. Pathrik passade Ponthus, som prickade rätt – och så ledde hemmalaget för första gången.

Ledningen varade bara i två minuter. Efter 15.38 av tredje perioden skickade Luleås Lucas Wallmark in 3-3 och tog matchen till förlängning.

Ny utvisning avgjorde

Där drog Luleå på sig en ny utvisning på grund av för många spelare på isen. Då passade Greg Scott på att bli matchhjälte, precis som i förlängningssegern senast mot Rögle. Och Luleå fick nöja sig med en poäng.

– Det finns saker som jag tycker är bra i matchen, säger Joakim Fagervall till C More.

– Men vi sätter oss i dåliga situationer, gör vi det inte spelmässigt så är det med utvisningar. Det är utvisningarna som straffar oss i dag.