Foto: Scanpix

Förlust för Norberg när det gällde som mest

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads curlingdamer, med skippern Anette Norberg, har slagit antagonisterna i Skellefteå två gånger under SM-veckan. Men i finalen blev det förlust med 5-7 mot Margaretha Sigfridssons lag.

Karlstad, som besegrat Skellefteå två gånger under SM-veckan, inledde finalen offensivt och tog två poäng i första omgången. Men Skellefteå spelade upp sig och tog ledningen med 3-2 i omgång 4.

– Vi var lite tröga i början. Vi behövde göra några ”måste-stenar”, säger Sigfridsson till SVT Sport.

SM-veckan vinter 2013

Anette Norberg och hennes gäng tog sedan inte en enda poäng på fyra omgångar. De kvitterade visseligen till 4-4 i sjätte omgången men Skellefteå hade hela tiden kommandot i finalen.

– Det var viktigt att vinna för oss. Vi vill vara bäst i internationella mästerskap men vill ju vara bäst här hemma också, så att det inte ska vara något snack, säger Sigfridsson.

I herrfinalen vann lag Lit CC mot juniorerna i Skellefteå. Lit CC vann en spännande final med 8-7 där lagen turades om att vara i ledningen.

– Det känns fantastiskt bra, målet med hela säsongen har varit att komma med i landslagstruppen igen, säger Oskar Eriksson i Lit CC till SVT.

Sveriges förbundskapten Peja Lindholm är mycket imponerad av vad juniorerna i Skellefteå gjort under SM-veckan.

– Vi har sett ett nytt storlag födas, jag vet attde här killarna kommer få mycket framgångar framöver. Närmast ska de spela JVM i Sotji i mars, det ser jagfram emot, säger Peja Lindholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan vinter 2013

Mer i ämnet