Foto: TT Nyhetsbyrå

Charlotte Kalla: ”Formen är katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges skiddrottning har en lysande säsong i skidspåren bakom sig, men under landslagets träningsläger i Italien medger hon att hon känner sig sliten.

– Det var en helt fantastisk upplevelse att vara i Falun och komma till hemma-VM med den formen och kunna få ut den prestationerna i spåren. Att alla prickade så rätt, inte bara att jag gjorde jobbet utan att vallarna lyckades med materialet.

Höjdpunkten från VM?

– Det är definitivt guldmedaljen på 10km fritt, den har en alldeles speciell plats i mitt hjärta.

Charlotte Kalla levde upp till allas förväntningar under hemma-VM i Falun, fyra medaljer varav en med guldvalör.

Känner sig sliten

Nu laddar Kalla om tillsammans med resten av damlandslaget inför kommande, mästerskapsfria säsong. Laget är just nu inne i den tyngsta träningsfas innan säsongsstarten i november och det är lite oroande besked om hur formen verkar vara just nu.

Hur känns formen inför denna säsong?

– Katastrof! Det var mitt betyg hos physio-marie för en liten stund sedan. Men hon menade också att det är så det ska vara. Allt behöver inte vara bra, men det kommer bli bättre. Det känns lovande, jag ser fram emot det som kommer med tillförsikt. Det gäller att våga vara sliten, det är inte nu vi ska vara i bäst slag, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

Vad har du för målsättning för säsongen?

– Jag kommer försöka åka så jämt som möjligt hela säsongen, men höjdpunkterna kommer vara tour de ski och touren i Kanada, jag gillar den typen av tävlingar, säger Kalla.

En världscup utan Björgen

Norska skiddominanten Marit Björgen missar årets världscuptävlingar då hon ska bli mamma, något som ger de svenska damerna utrymme på pallen.

– Jag hade gärna haft Marit med, men hon har annat att fokusera på. Det finns andra tjejer som har lust att gå fort oavsett om det finns en Björgen med eller inte, säger Charlotte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.