Forsberg drömmer om spel i CL

Uppdaterad
Publicerad

Ett dubbelmöte med Salzburg är sista hindret för Malmö FF på vägen till en plats i Champions Leagues gruppspel.

-Det är fantastiska matcher man drömmer om att få spela, säger mittfältaren Emil Forsberg.

Ett fortfarande sommarvarmt Salzburg tog emot Malmö FF när klubben anlände till Österrike strax efter lunch på måndagen. På tisdagen väntar Salzburg i den första matchen av två i den sista kvalomgången till gruppspelet i Champions League – klubbfotbollens absoluta finrum.

-Man har suttit hemma varje tisdag och onsdag klockan 20.45 och tittat på sådant här. Nu får man vara med om det själv. Det är fantastiskt kul, säger mittfältaren Emil Forsberg till TT precis när han och MFF-truppen anlänt till spelarhotellet.

Champions League 2014-2015

Gick långt i Europa League

Salzburg har vunnit fem titlar i österrikiska bundesliga sedan ett visst energidrycksföretag tog över klubben 2005 och har hårdsatsat genom åren för att nå Champions League. I sin nya skepnad har klubben aldrig lyckats med bedriften, men i fjol nådde Salzburg åttondelsfinal i Europa League.

-Det är ett offensivt lag, de gillar att spela fotboll. Det såg vi förra året när de var väldigt duktiga i Europa League, säger Forsberg, som svarat för sju allsvenska mål och ett mål i Europakvalet denna säsong.

Malmös 0-0-match borta mot Gefle i lördags var klubbens tredje allsvenska match på sju dagar och tränaren Åge Hareide var kritisk till det tuffa spelschemat precis innan en viktig Europamatch.

-Men sådana här matcher är det inte svårt att ladda om till. Resten av laget är lika taggade. Det gäller att ligga taktiskt rätt hela tiden och vara kloka med och utan boll, säger Forsberg.

”Starka hemma”

MFF har fördelen att börja på bortaplan. Returen spelas i Malmö på onsdag nästa vecka.

-Vi är starka hemma och kan ändra matchbilden helt där. Därför är matchen här nere viktigast, säger vänsterbacken Ricardinho.

Salzburg har inlett ligasäsongen med fem raka segrar och 24-1 i målskillnad. Anfallaren Jonatan Soriano har redan hunnit göra nio mål och svarade för 31 ligamål på 28 matcher i fjol. Några favoriter är dock inte Salzburg, enligt klubbens tränare Adolf Hütter.

-Malmö är lika stor favorit som vi är. Vi måste ha koncentrationen på topp och vi måste visa det från första minut, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet