Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Försov sig – diskades från VM

Uppdaterad
Publicerad

Simhopparen Vinko Paradzik skulle ha representerat Sverige i sim-VM i Kazan. Men efter att ha försovit sig till en träning valde det svenska landslaget att diskvalificera honom, enligt lt.se. Enligt förbundskapten Ulrika Knape var det mer än bara försovningen som låg bakom beslutet.

Simhopparen Vinko Paradzik skulle ha representera Sverige i sim-VM i Kazan, som just nu pågår. Men inför mästerskapet försov han sig till en träning, vilket ledde till att han inte fick följa med.

– Jag blev diskvalificerad eftersom att jag försov mig till en träning. Jag vet inte vem som tog beslutet, men jag skulle i alla fall inte få följa med, så det finns inte så mycket att göra. Det var Ulrika Knape Lindberg, landslagskaptenen, som ringde mig och meddelade det, säger han till lt.se.

Sim-VM 2015

”Svårt att vakna i tid”

Det är inte första gången Paradzik försovit sig till en träning.

– Det var så klart inte bra gjort av mig, men jag tycker att det är lite överdrivet. Vad jag vet har jag aldrig skrivit på ett kontrakt där det står att jag blir diskvalificerad om jag försover mig. Jag tycker att det är hårt, men det var säkert ett tufft beslut för dem att ta, säger han och fortsätter:

– Det har ju hänt tidigare, men jag har bättrat mig jättemycket. Jag har väl svårt att vakna i tid ibland. VM har ju varit det största målet i år, men nu njuter jag av den svenska sommaren och tar en liten paus.

”Såg brister i förberedelserna”

Förbundskapten Ulrika Knape Lindberg säger till lt.se att beslutet togs gemensamt av landslagstränarna. Hon säger även att det inte bara var försovningen som låg bakom diskvalificeringen.

– Vi såg brister i förberedelserna hos honom, är man inte redo ska man inte vara med. Det krävs en inre drivkraft. Man har ett val gällande att förbereda sig inför VM och Vinko gjorde inte det valet, säger Knape Lindberg till SVT Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet