Haglöf imponerade på Solvalla

Uppdaterad
Publicerad

Kampen om slutsegern i årets STCC går vidare mellan stallkompisarna Thed Björk och Fredrik Ekblom. Men den som imponerade mest på Solvalla där mästerskapets näst sista tävling avgjordes var Daniel Haglöf med en seger och en andraplats.

Thed Björk insåg tidigt att han knappast skulle kunna vara med och slåss om segern. Hans och Ekbloms Volvo hade belastats med 50 extra kilo och det gav utslag på Solvallas knixiga bana.

– Jag hade inte en chans mot de snabbaste i dag och valde att inte riskera någonting, sade Björk, som ändå var mycket nöjd med sin tredje plats i det första heatet.

STCC 2015

Här var Saab-föraren Daniel Haglöf snabbast och jublande glad efter karriärens första STCC-seger.

– Bilen fungerade helt perfekt. Jag visste att vi var på gång och äntligen fungerade allt som det skulle, sade Daniel, som också tog full pott i fredagens kval.

”Fick till det”

I det andra heatet var det omvänd startordning som gällde och besvärliga utgångslägen för förhandsfavoriterna. Fredrik Larsson, trea i sammandraget, kom iväg på bra från startruta fyra och var snabbt uppe i ledning. Där var han ohotad racet igenom.

– Äntligen fick vi till det. Men jag hade hoppats på betydligt större poängutdelning under helgen för att kunna sätta lite press på Volvoförarna inför avslutningen, sade Fredrik Larsson, som inte gav bakomvarande konkurrenter en chans i heatet.

Där bakom svarade Daniel Haglöf för ännu en imponerande insats och avancerade stadigt. En satsning som räckte ända fram till en andraplats.

– Det var som att köra på räls i dag, även om det blev lite slipprigt under andra heatet när det började regna, sade Larsson.

Björk kan avgöra

Något som hans teamkompis Emma Kimiläinen fick erfara, hon missade en pallplacering när hon bromsade för sent i en kurva i heatets slutskede.

Prins Carl Philip slutade på elfte plats i båda heaten.

En deltävling återstår, Knutstorp om 14 dagar. Thed Björk har ett utmärkt utgångsläge och har stora chanser att ta tredje raka totalsegern i STCC. Han leder med 23 poäng före stallkompisen Fredrik Ekblom och har ytterligare 33 poäng till trean Fredrik Larsson.

Det återstår 75 poäng att kriga om.

– Mycket kan hända, men jag är nöjd med den här helgen och ser verkligen fram emot tävlingarna på Knutstorp, sade Thed Björk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

STCC 2015

Mer i ämnet