Fortsatt tufft för F1-svensken

Uppdaterad
Publicerad

Lewis Hamilton fortsätter att briljera. Engelsmannen var snabbast i dagens tidskval och startar i pole position i Kinas GP som körs i Shanghai i morgon. Samtidigt har svenske formel 1-föraren Marcus Ericsson det fortsatt kämpigt.

23-årige Ericsson hade problem med bromsarna sin Caterham-bil på fredagen och var långsammast i startfälet. I morse gick det inte mycket bättre – svensken hade näst långsammaste tid och startar på 20:e i morgon.

– Inte en jättebra dag, skriver Ericsson på Instagram.

Formel 1

– Vi hade det tufft i vätan. I morgon förväntas det vara torrt, vilket verkar pass oss bättre, så jag ser fram emot ett bra lopp, fortsätter han.

Lewis Hamilton hade dock inte lika stora svårigheter med underlaget – engelsmannen imponerade på nytt när han knep sin tredje pole position för säsongen.

– Det var svårt i regnet, så jag försökte hitta greppet. Bilen kändes fantastisk, säger Mercedes-föraren på presskonferensen efteråt.

Hamilton var nära sex tiondelar före australiern Daniel Ricciardo, Red Bull. Den tyske regerande världsmästaren Sebastian Vettel, Red Bull, var trea, över sekunden långsammare än Hamilton.

– Vi ska göra vårt bästa för att ge Mercedes en match i morgon, men det blir tufft, säger Vettel.

Hamilton har vunnit de två senaste VM-deltävlingarna och är tvåa i sammandraget efter stallkamraten Nico Rosberg, som hade fjärde bästa tid på lördagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet