Fosshaug sågade domaren i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Per Fosshaugs comeback i Tillberga blev inte vad han hoppats. Förlust mot lokalkonkurrenten Västerås SK med 1-8 och Fosshaug var efter matchen varken nöjd med sin egen, lagets eller domarnas insats. -Domarna är en katastrof.

Tillberga finns på nedflyttningsplats i elitserien i bandy och i ett försök att få bättre fart på laget dammades 46-årige ikonen Per Fosshaug av.

-Efter en sån här match så undrar jag själv vad jag hade hoppats tillföra, sade han.

-Jag hade ju inte spelat på länge och förhoppningsvis ska det väl bli lite bättre längre fram. Nu fattades det mycket ork.

Tidigt underläge

Tillberga hade behövt en bra start men hamnade i underläge redan efter fem minuter, Tomas Knutsson avslutade ett snabbt VSK-anfall. Just farten, och effektiviteten var den stora skillnaden mellan lagen. Västerås satte fyra hörnor och en straff, Tillberga hade nästan lika många hörnor och brände en straff.

-Vi måste göra mål, det handlar om kvalitet, suckade Fosshaug.

-Vi har tränat mycket på hörnor tidigare och hade ungefär samma procent som Västerås innan den här matchen.

I praktiken dog matchen redan efter en dryg halvtimme då Patrik Sjöström dundrat in två hörnor.

Sågade domarna

Att Fosshaug ska kunna lyfta Tillberga på egen hand är att begära för mycket, men ibland glimtade han till med passningar som ingen annan i laget lyckades slå. Han hade också starka åsikter om domarnas insats, själv blev han utvisad två gånger.

-En domare dömer ihop 300 000 kronor på en säsong, en spelare tjänar runt 100 000. Ändå gör domarna ett så dåligt jobb. Jag tycker man ska göra som i Grekland, halvera deras löner, dundrade Fosshaug.

Sirius hade ledningen hemma mot Hammarby med tappade segern på övertid, matchen slutade 4-4. Sandviken tog rejäl revansch på Broberg, vann 7-4 på hemmais.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.