Erik Hamrén. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ingen Zlatan mot Slovenien

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic vilar i EM-uppladdningen mot Slovenien i morgon. Det avslöjade Erik Hamrén på presskonferensen i dag. ”En försiktighetsåtgärd”, säger han.

– Jag ser fram emot matchen i morgon i Malmö, givetvis. Kommer bli spännande. Också en viktig del i förberedelserna, säger Hamrén på presskonferensen.

– De delar som är viktiga för oss om vi tittar på det defensiva, är att vi jobbar bra ihop med enheterna, avståndena inom lagdelarna mellan lagdelarna, att vi får dem att fungera. Offensivt, att kunna utnyttja de ytor som vi tror Slovenien kommer kunna ge oss.

Fotbolls-EM

Likheter mellan Slovenien och Irland

– Som Slovenien spelar har faktiskt Irland spelat de senaste två matcherna också rent organisationsmässigt med 4-4-2 med diamant. Så det är lite som vi kan ta med oss om Irland spelar så mot oss i första matchen så vet vi vad vi ska se upp med, vad motståndarna har för möjlighet att kunna straffa oss men också vad vi har för möjlighet att straffa dem, säger förbundskaptenen.

Albin Ekdal, som varit ett frågetecken under de senaste veckorna sedan han föll och skadade ryggen allvarligt på en nattklubb är inte aktuell för spel på måndagen, men berättade själv för SVT Sport under förmiddagen att han är på bättringsvägen.

Zlatan vilar

Inte heller Zlatan Ibrahimovic är med i morgondagens match.

– Det är vaden han har haft problem med i slutfasen i PSG. Han har inte tränat så mycket fotboll den sista tiden utan spelat enbart matcherna, säger Hamrén.

”En försiktighetsåtgärd”

– Han har varit med på de flesta träningarna, men på träning kan du bestämma mer på belastningen. I match är det 100 procent och därför vill vi inte att han ska gå hundraprocentigt i morgon utan vi sparar det till Walesmatchen. Det är lite mer en försiktighetsåtgärd.

– Jag hade gärna jobbat med fler antal på träningarna för att kunna nöta olika saker men nu är det som det är, säger han.

”Tråkigt, mycket tråkigt”

SVT:s expert Daniel Nannskog var besviken efter beskedet att Zlatan inte spelar i morgon.

– Tråkigt, mycket tråkigt. Jag hade verkligen velat se Zlatan och Guidetti få spela ihop. Nu blir det att Guidetti bara får en match själv kan man säga för att Thelin säkerligen inte kommer vara med i EM-slutspelet, så det var inte bra. Men samtidigt förstår jag ju att Zlatan behöver vilas. Har han lite problem med vaderna så ska de givetvis vilas, så där fanns nog ingenting att göra åt det. Det viktigaste är att vi får den store, att han verkligen är hel och att han är fräsch när vi kör igång i EM-slutspelet.

Startelvan mot Slovenien

Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Jimmy Durmaz – Sebastian Larsson, Pontus Wernblom, Oscar Hiljemark, Emil Forsberg – Isaac Kiese Thelin, John Guidetti.

Fakta: Landslagets program

30 maj: Landskamp, Sverige–Slovenien (19.30, Swedbank Stadion, Malmö).

31 maj–4 juni: EM-läger (Båstad).

5 juni: Landskamp, Sverige–Wales (16.00, Friends Arena, Solna).

8 juni: Truppen reser till Frankrike och basen i Pornichet, där man stannar till dagen före EM-premiären.

EM-turneringen:

13 juni: Gruppspel, Irland–Sverige (18.00, Stade de France, Paris).

17 juni: Gruppspel, Italien–Sverige (15.00, Stadium Municipal, Toulouse).

22 juni: Gruppspel, Sverige–Belgien (21.00, Allianz Riviera, Nice).

25 juni–10 juli: Eventuell åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet