Foto: BILDBYRÅN

Överraskningen i VM-kvaltruppen: Sam Larsson

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Janne Andersson bjöd på en överraskning när VM-kvaltruppen presenterades. Sam Larsson, 23, till vardags i nederländska Heerenveen, får chans till debut i landslaget. ”Poängspelare”, säger Andersson.

Sam Larsson får för första gången chansen i landslaget, inför VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Bulgarien i oktober.

– Sam har en fart, en snabbhet, ett sätt att behandla boll som är intressant, det är internationell klass på det. Han har varit duktig i Heereveen här i säsongsinledning och gjort en del poäng. Det känns som vi breddar laget kompetens och möjligheten att spela på lite olika sätt när vi plockar in Sam, säger Janne Andersson till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

– Det är en ära att få bli uttagen. Det känns som en skön fortsättning på en säsong som börjat bra, säger Sam Larsson till Sportbladet.

– Jag har blivit rakare i mitt spel och en bättre avslutare. Dessutom är det ett annat tempo än i allsvenskan, jag spelar snabbare, säger han.

SVT Sports expert Daniel Nannskog var nöjd med uttagningen.

– Han kan slå sin gubbe, jag saknade den typen senast, de som vågar hålla i boll och kan komma förbi sin spelare. Välkommet att Sam Larsson kommer in där, säger han.

Toivonen, Olsson och Ekdal tillbaka

Några nygamla namn fanns även med i Anderssons trupp – Ola Toivonen, Martin Olsson och tidigare skadade Albin Ekdal.

– Något överraskad över Ola Toivonen, hade gärna sett att han hållt sin fina form över längre tid, men när Emir Kujovic endast spelat tre minuter på senaste tiden så är det ju naturligt att välja Ola, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog om Toivonens comeback.

VM-kvaltruppen

Målvakter: Patrik Carlgren, Karl-Johan Johnsson, Robin Olsen

Backar: Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Filip Helander, Pontus Jansson, Emil Krafth, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Martin Olsson, Oscar Wendt

Mittfältare: Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Alexander Fransson, Oscar Hiljemark, Sam Larsson, Marcus Rohdén

Anfallare: Marcus Berg, John Guidetti, Christoffer Nyman, Ola Toivonen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet