Mkhitaryan och Ibrahimovic gjorde 1-0 och 2-0. Foto: Bildbyrån

15:e ligamålet för Zlatan

Efter tre raka ligakryss fick Manchester United äntligen vinna i ligan igen. Zlatan Ibrahimovic gjorde ett av målen i 3-0-segern över Leicester – och har nu nätat 20 gånger totalt den här säsongen i alla turneringar.

Det har ingen spelare i Manchester United mäktat med sedan Robin van Persie satte 30 bollar i nät 2012/2013. Enligt statistiktjänsten Opta Joe är han Zlatan också den äldsta spelaren att göra 15 mål eller fler under en Premier League-säsong.

United avgjorde bortamötet med förra årets ligamästare Leicester på några minuter i första och andra halvlek. Först satte Henrik Mkhitaryan och Ibrahimovic 1-0 och 2-0 i 42:a respektive 44:e minuten, innan Juan Mata direkt i andra utökade till 3-0.

Svenskens mål var en högerträff i straffområdet efter pass från Antonio Valencia. Efter Matas mål hade United koll på läget och 3-0-segern är deras 15:e i ligan utan förlust, varav sju är kryss.