Det blev ett galet målkalas i CL-matchen mellan Dortmund och Legia Warszawa. Foto: BILDBYRÅN

8-4! Nytt målrekord i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Dortmund mot Legia Warszawa blev ingen vanlig match. 5-2 efter 32 minuter och 8-4 efter slutsignalen innebär ett nytt målrekord för Champions League.

När ex-djurgårdaren Aleksandar Prijovic öppnade målskyttet för Legia Warszawa i den tionde minuten startade han en målfest som gav flera nya punkter i historieböckerna.

  • Aldrig tidigare har det gjorts tolv mål i en enskild CL-match.            
  • Aldrig förr har turneringen sett åtta olika målskyttar i samma match.
  • Aldrig tidigare har det gjorts sju mål i en CL-halvlek.   
  • Senast det gjordes tolv mål i någon Europacupmatch på herrsidan var när Ajax slog Red Boys Differdange (från Luxemburg) med 14-0 1984 i UEFA-cupen.  
  • 18-årige Felix Passlack är yngste tysk någonsin att göra mål i CL.

Att Dortmund redan var klart för åttondelsfinal och Legia redan avsågat gav sig minst sagt till känna och resulterade i en vidöppen matchbild.

Efter Shinji Kagawa kvittering i den 17:e minuten gjorde BVB ytterligare två mål de kommande tre minuterna.

Ex-djurgårdare tvåmålsskytt

Prijovic andra mål för dagen, Ousame Dembeles 4–2 och Marco Reus 5–2 betydde sju mål och nytt målrekord för en halvlek i Champions League.

När det sedan gjordes ytterligare fem mål i den andra halvleken var målrekordet ett faktum. Borussia Dortmund – Legia Warszawa är den målrikaste matchen i Champions Leagues historia.

Betydligt bättre på att hålla tätt var landslagsmålvakten Robin Olsen – som höll nollan för sitt FC Köpenhamn mot Porto..

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.