Accam sänkte Mjällby med två fullträffar

Uppdaterad
Publicerad

David Accam blev matchvinnare med sina två mål i det viktiga bortamötet med Mjällby (2–1). – Alla gjorde det bästa för laget, säger Accam till C more.

Christian Wilhelmsson gjorde sitt tredje mål i sin tredje allsvenska match när han gav Mjällby hopp om tre poäng i botten av tabellen. Men Helsingborgs David Accam stal showen och blev hjälte med två fullträffar.

Klassmål av Accam

Mjällby var bara centimeter från att göra 2–1 i slutsekunderna av första halvlek men bollen rensades på mållinjen. Istället placerade Accam in segerbollen för Hif i den 58:e minuten.  Och det var ett riktigt klassmål.

Allsvenskan 2014

Vänd med ryggen mot mål, fångade han in bollen, vände sig om och sköt i steget. Bollen tog ingen hård bana utan letade sig in sakta och välplacerat intill Mattias Aspers högra stolpe.

Prekärt läge för Mjällby

– Det här var en mycket viktig seger. Det är tajt i botten och alla gjorde det bästa för laget, säger David Accam till C more.

Helsingborg hade fem poäng mer än Mjällby före matchen – och nu börjar läget bli prekärt i botten. Blekingelaget har tre poäng upp till Norrköping på kvalplats och har dessutom en match mer spelad.

– Vi måste börja vinna snart. Helst skulle vi vunnit i dag. Vi måste spela enklare och rakare när vi ligger under, nu blev det för mycket bollar ut på kanterna, säger Mjällbys tränare Anders Linderoth.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet