Advokat Thomas Bodström förklarar: ”Kan bli en utdragen process” Foto: TT Nyhetsbyrån Bildmontage: SVT Sport

Thomas Bodström: ”Ulf Karlsson bör vara orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Advokaten Thomas Bodström anser att Ulf Karlsson har anledning till oro. ”Det som Ulf Karlsson ska vara orolig för är vilket skadestånd som kan riskeras”, säger Bodström till SVT Sport.

Bodström tror att Zlatans sida kommer att markera med att yrka på ett högt skadeståndsbelopp.

– Det kommer troligen att bli ett högt skadeståndskrav eftersom Zlatan har ett högt marknadsvärde och ett varumärke som är högt värderat, säger Bodström, som varit allsvensk fotbollsspelare i AIK och justitieminister, som tror att det kan bli ett taktiskt spel.

– Man tar i ordentligt för att kanske nå en förlikning vilket vore bäst för båda parter och att  man gör det ganska snabbt. Kanske får man fram en ursäkt och ett förtydligande och då kan det bli en symbolisk summa eftersom jag inte tror att Ulf Karlsson personligen har de summor som kan komma att krävas och då är det ingen mening att kräva de pengarna, funderar Bodström.

Zlatan borde ha nöjt sig med ursäkten förra veckan

Bodström anser att Zlatan borde ha nöjt sig med den ursäkt han fick förra veckan och tror att Karlssons strategi kommer att visa på att det var lagläkaren som dopade Zlatan utan dennes vetskap.

– Då pekar han inte ut Zlatan och då är det inte förtal längre, möjligen förtal av Juventus läkare, säger Bodström, som heller inte tror att Zlatan, som kan kallas som vittne i en eventuell rättegång av båda sidor, kommer att uppskatta det som kan bli en utdragen process i offentlighetens ljus.

– Jag förstår att Zlatan reagerar starkt men frågan är om han tycker att det är så kul att det här bli en följetong i pressen i en utdragen process som kan överklagas till hovrätten och att höra av domstol och få motfrågor. Det kan vara ett misstag från hans sida, funderar Bodström.

Nyckelmeningen i affären är:

– Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad, sade Karlsson vid ett seminarium förra veckan enligt Nya Wermlandstidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.