Foto: TT Nyhetsbyrån

AIK avancerar efter nollning

Uppdaterad
Publicerad

AIK är klart för tredje kvalomgången till Europa League efter seger borta mot armeniska Sjirak med 2–0 och totalt 4–0. Stefan Ishizaki firade med sitt första mål sedan återkomsten.

AIK hade inga större problem att slå ut Sjirak.

Med en tvåmålsledning i ryggen spelade laget avslappnat – om än för mycket då man släppte till en hel del målchanser bakåt i en första halvlek som svängde fram- och tillbaka.

Europa League

Skillnaden var AIK:s målvakt Kenny Stamatopoulos som stoppade chanserna bakåt som enkelt smet förbi försvaret.

AIK fick andrum

Efter 14 minuter tog Henok Goitom vara på något som skulle vara en rensning vid motståndarens backlinje och rullade enkelt in 1–0 till gästerna.

Armenierna hade sedan en boll i ribban men AIK vände och Stefan Ishizaki såg då till att göra sitt första mål för klubben sedan återkomsten. Med ett välplacerat skott i bortre gaveln – och med totalt 4–0 – kändes saken klar.

Skada oroar

I andra halvlek slog AIK av på tempot något och segern var ohotad.

Nu väntar grekiska Atromitos som slutade femma i den grekiska ligan i fjol. AIK inleder på hemmaplamn den 30 juli.

Men något som oroar är statusen kring backen Per Karlsson som vred sig i smärtor och blev utbytt redan efter nio minuters spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet