Foto: Scanpix och Youtube. Montage: SVT

AIK-fans störde CSKA Moskva-spelarna

Uppdaterad
Publicerad

AIK-supportrar tog sig i natt till CSKA Moskva-spelarnas hotell, fyrade av raketer, tände bengaler och förde oväsen. Syftet var att störa kvällens motståndare i kvalet till Europa League.

-Det är klart att man vaknade till. Men det var ingen fara, säger det ryska lagets Pontus Wernbloom till Aftonbladet.

De tiotalet störande blev ivägskickade efter ett par minuter.

-Det var några spelare som vaknade men inte alls alla. Så förhoppningsvis lyckades de inte med sin uppgift så som de hade hoppats, säger AIK:s kommunikationschef Gabriella Blombäck till eurosport.se.

AIK fördömer

Tilltaget fördöms av AIK Fotboll. ”Att söka upp motståndarlaget på deras hotell och störa deras nattsömn är inte ett sportsligt uppträdande och är därför något som AIK Fotboll tar helt avstånd från” heter det i ett pressmeddelande.

AIK skriver att polisutredning inletts. Klubben ska även göra en egen undersökning.

Inför AIK:s Europa League-kvalet mot polska Lech Poznan satte supportrar igång brandlarmet på lagets hotell flera gånger natten före matchen, som AIK sedan vann med 3-0. För att förebygga en ny huliganattack hade CSKA-spelarnas hotell hållits hemligt och vakter placerats ut, något som alltså inte hjälpte.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.