AIK föll i hjältarnas frånvaro

Samtidigt som AIK:s Nathalie Björn, Filippa Angeldal och Julia Zigiotti Olme stod på en scen och firade U19 EM-guldet, föll klubblaget borta mot Kif Örebro med uddamålet (1–0).

AIK har det fortsatt svårt i Damallsvenskan. Laget har bara gjort fyra mål och tagit en ynka poäng på tio matcher.

Inte har det varit enklare när laget saknat de tre EM-spelarna, även om Kif Örebro å sin sida hade två spelare med i turneringen och som också firade guldet idag:

Damallsvenskan 2015

Michelle de Jong och Linda Hallin.

Hemmalaget hade 14–5 i avslut och dominerade matchen. I andra halvlek hade gästerna bara ett enda skott mot mål.

Segermålet prickade Lisa Dahlkvist in efter förarbete av Sarah Michael i den 52:a minuten och AIK är hjälplöst sist i tabellen med sju poäng upp till konkurrenten Hammarby på säker mark.