Sveriges Kristoffer Olsson jublar efter sitt 2-1-mål i U21 EM-kvalmatchen mellan Sverige och Kroatien på Vångavallen i Trelleborg i höstas. Foto: TT.

AIK fyller lucka med U21-stjärna

Uppdaterad
Publicerad

Efter storförsäljningarna – nu förstärker fotbollsallsvenska AIK truppen.

Och det rejält. U21-landslagets Kristoffer Olsson har skrivit på ett fyraårskontrakt.

Tidigt på tisdagsmorgonen meddelade AIK att den ghananske stjärnan Ebenezer Ofori lämnar klubben för spel i tyska Stuttgart.

Det tog dock inte många timmar för ”Gnaget” att presentera en tilltänkt ersättare på den vakanta centrala mittfältsplatsen.

Precis som det ryktats om under de senaste dagarna köps Kristoffer Olsson loss från danska FC Midtjylland.

21-åringens avtal sträcker sig över fyra år

– Det känns jätteskönt, jag tycker allsvenskan har blivit en bättre liga de senaste åren och jag hoppas AIK kan komma långt i europaspelet, säger Olsson, som närmast kommer från danska Midtjylland och har tecknat ett fyraårskontrakt med Solnaklubben.

För AIK har det det varit full fart den senaste tiden, rekordförsäljningen av Alexander Isak till Borussia Dortmund har öppnat för spekulationer för hur stort AIK ska satsa i transferfönstret och idag blev som tidigare nämnts dessutom Ebenezer Ofori klar för Stuttgart.

– Vi tappar en central mittfältare och får in en på samma dag, Kristoffer Olsson kommer stå med dirigentpinnen i vårt spel, säger sportchef Björn Wesström som har mer planer för vad klubben ska göra för de 85 miljoner man fått för Alexander Isak.

– Att vi närmast behöver förstärka på forwardssidan är väl ingen alltför vågad gissning .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.