AIK:s Henok Goitom gjorde två mål mot Elfsborg. Foto: Bildbyrån

AIK hade lekstuga på Friends

Uppdaterad
Publicerad

Vad hände, Elfsborg? AIK körde över tabelltrean med bravur (4–2) och dödade matchen inför sin hemmapublik redan i första halvlek efter fyra kanoner.

– Vi har stora problem över hela banan. Vi klarar inte av att hantera Henok Goitom, sa Elfsborgs tränare Magnus Haglund till C More i halvtid.        

Goitom inledde målskyttet i tionde minuten efter en halvvolley i straffområdet.

Allsvenskan

30 minuter senare slog han till igen med en nästan identisk spark – den här gången var han fri. 

Målet betydde 4–0 vilket bäddade för tre poäng.

En imponerande halvlek av hemmalaget som var totalt överlägset.

– Det är ”amazing” som vi sa i paus i omklädningsrummet. Vi är inte jättebra att spela på resultatet men en jäkligt bra seger, säger AIK:s tränare Andreas Alm till C More, som bytte ut Henok Goitom efter 60 minuter som ny skytteligaledare.

”En bra andra halvlek”

AIK slog av på takten i andra som Elfsborg tröstmålade i två gånger om.                                   

Först vinklade Viktor Prodell in 4–1 i 63:e minuten och 10 minuter från slutet slog Simon Lundevall in ytterligare en reducering. Dessförinnan hade gästerna ett skott i ribban.

– Andra halvlek tar vi tag i grejerna. Den är bra från vår sida. Med lite bättre utgångsläge kanske det hade blivit en poäng, säger Magnus Haglund till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan

Mer i ämnet