Foto: TT Nyhetsbyrån

Guldjagande AIK utan Bahoui

Uppdaterad
Publicerad

AIK spelar i kväll mot Helsingborg på bortaplan och Solnalaget kan sätta rejäl press på Malmö i toppen. Vid tre poäng är man bara två poäng bakom. Men laget saknar stjärnan Nabil Bahoui.

Hif hade en fin trend före landslagsuppehållet med åtta raka matcher utan förlust.

Den nivån vill man nå igen.

Allsvenskan 2014

– Vår utmaning blir att hoppa tillbaka till det som var bra innan. Jag tror absolut vi kan vinna mot AIK, säger Hif:s assisterande tränare Karl-Gunnar Björklund till klubbens hemsida.

Senaste mötet i våras vann AIK med 2–1 på Friends efter sent avgörande av Henok Goitom.

– Med det flytet AIK har och att Goitom verkligen kommit kommit igång ser det ljust ut för AIK. För Malmös del blir det en utmaning att hantera CL och samtidigt hålla AIK bakom sig. Man måste klara av att gå runt på fler spelare, annars kommer MFF att slitas ut och tappa guldet, säger SVT Sports fotbollsexpert Daniel Nannskog.

Hif måste ha fart i anfallsspelet

– AIK är individuellt skickliga. Men vi är också bra. Det gäller att minimera felen. För de är ganska snabba på att ta vara på motståndarnas misstag. Så vi måste vara snabba i omställningarna, både offensivt och defensivt. Framför allt få fart i vårt egna anfallsspel, säger Karl-Gunnar Björklund.

Nabil Bahoui har fortfarande ljumskproblem och kommer inte till spel. Laget saknar även Panajotis Dimitriadis (knä), Nicklas Maripuu (höft) och Noah Sonko Sundberg.

Helsingborgs Fredrik Widlund och Robin Simovic är inte med men är redo att börja träna för fullt. Andreas Landgren har problem med ett knä.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet