AIK förlorade mot Panathinaikos med 1-0 i Europa league-kvalet. Foto: BILDBYRÅN

Tufft läge för AIK inför returen på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Två bortdömda mål från Panathinaikos Marcus Berg var på väg att rädda AIK till ett lika-resultat i den tredje omgången av Europa League-kvalet. Men hemmalaget fick till slut in matchens enda mål och vann med 1-0.

Men det var en svag match för de båda lagen. En första halvlek där målchanserna var få och det enda riktigt farliga läget  var det grekiska lagets.

Svenske landslagsmålvakten Patrik Carlgren gjorde en svettig räddning och ställningen 0-0 stod sig inför halvtidsvilan.

Europa League

Panathinaikos FC tog i den andra halvleken över matchen allt mer efter en svag inledning.

Trots en fin målchans för AIK i den andra halvleken, skulle bollen vid en AIK-hörna skickas iväg och matchen fortsätta mållöst. Men inte länge till.

Efter att Marcus Berg fått två mål bortdömda i matchen på grund av offside och den svenske landslagsanfallaren skulle bli mållös i matchen, fick hemmalaget i den 78:e matchminuten in det efterlängtade ledningsmålet. 1-0 genom Rodriga Moledo som gav det grekiska laget en bra förutsättning till returen.

Returmötet, hemma för AIK, blir en måstematch för att ta sig vidare till play off.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet