AIK vann med 3-2 i Stockholmsderbyt mot Djurgården, där massvis med bengaler tändes på läktarna. Foto: TT Nyhetsbyrån

AIK överlägset i bengalderby

Uppdaterad
Publicerad

AIK vann säsongens första Stockholmsderby mot Djurgården med 3-2 på ett välfyllt bengalpåtänt Tele2 Arena. – Jag trodde det skulle bli lite tuffare kanske, men vi gör det bra. Vi förtjänar det här, så enkelt är det, säger AIK:s Panos Dimitriadis till SVT Sport.

AIK var överlägset även om Djurgården reducerade två gånger de sista tio minuterna.

Inbytte Haris Radetinacs 2-3-mål kom i den 95:e minuten men Dif fick ingen chans att kvittera eftersom domren Jonas Eriksson blåste av matchen direkt.  ÁIK-spelarna gick fram till fansen som måste bränt av något sorts svenskt rekord i bengaltändning under matchen. Stundtals var det svårt att se spelarna i röken och matchen blev försenad vid start och efter pausen.

Allsvenskan 2014

– Känslomässigt är det här en fullträff och det var stundtals ett riktigt bra AIK, säger tränaren Andreas Alm, vars lag hade ett lätt underdogperspektiv inför derbyt.

Det AIK:s match förutom några nonchalanta slutminuter när det ändå kändes avgjort.

”Trodde att det skulle bli tuffare”

– Trodde det skulle bli lite tuffare kanske, men vi gör det bra. Vi förtjänar det här, så enkelt är det, säger Panajotis Dimitriadis, nyförvärvet från BP som valdes till matchens lirare.

Siffrorna var smickrande för Dif.

– Det var en besvikelse; för många saker fungerade inte och vi hade inget självförtroende med boll. Det tog för lång tid in i matchen innan vårt spel syntes på något sätt. AIK pressade oss hårt i första halvlek, säger Difs tränare Pelle Olsson till SVT Sport.

40-50 personer omhändertagna

Efter derbyt utbröt bråk på centrala Södermalm i Stockholm. Polisen har omhändertagit 40-50 personer.

– Det har varit ett våldamt upplopp, säger polisen presstalesman Lars Byström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet