Segui har gjort sitt i AIK:s styrelse. Foto: Bildbyrån

Johan Segui lämnar AIK:s styrelse

Uppdaterad
Publicerad

AIK-profilen Johan Segui, den före detta Black Army-ordföranden som sedan blev ordförande i såväl AIK:s fotbollsförening som AIK Fotboll AB, kommer att lämna styrelsen i samband med klubbens extrainssatta årsmöte den 15 december.

Under morgondagen presenterar valberedningen sitt förslag till styrelse, men redan nu är det klart att Segui inte kommer att ställa upp.

”Nu är vi framme vid nödvändig förändring och det är dags att kommunicera det min allra närmaste omgivning har vetat länge: Jag avböjer styrelsearbete i AIK Fotbollsförening/AIK Fotboll AB på kommande extra möte/bolagsstämma”, skriver han på sin Facebooksida.

”Jag vägrar att vara en bricka i det spel som pågår och att mitt namn solkat av lögner skall användas som sköld för att dölja sanningen. Således är det ett enkelt beslut att ta för att fokus skall ligga på rätt saker, inte personfrågor.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.