Foto: C MORE

AIK stänger av Carlos Strandberg

Uppdaterad
Publicerad

Igår tog han strupgrepp på sin medspelare Daniel Sundgren efter slutsignal. Idag stänger AIK av Carlos Strandberg i en tävlingsmatch.

”Det är viktigt att både poängtera och visa att AIK-stilen gäller i föreningen oavsett om man är en knattespelare eller om man spelar för klubbens representationslag. Den här handlingen var ett stort avsteg ifrån vad AIK-stilen är”, skriver tränaren Rikard Norling i ett uttalande.

Beslutet fattades av Norling tillsammans med sportchefen Björn Wesström. 20-åringen missar därmed matchen mot Gefle, men är efter det uttagningsbar. Lånet från CSKA Moskva har gjort sju mål på tio matcher i allsvenskan och lånetiden är fram till 18 juli.

Strandberg och Sundgren började tjafsa i slutminuterna innan det kulminerade med anfallarens strupgrepp. Efteråt var anfallsstjärnan ångerfull och bad om ursäkt.

”Jag är ledsen och lovar att det aldrig kommer att ske igen. Jag ber om ursäkt till min lagkamrat och alla i AIK”, sade han då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.