Europas Mustapha Yahaya, AIK:s Stefan Ishizaki och Europas Jesus Toscano vid Europa League-mötet på Friends Arena i Stockholm. Foto: TT Nyhetsbyrån.

AIK undvek fiasko – i 89:e minuten

Uppdaterad
Publicerad

AIK var på väg mot ett praktfullt fiasko när Carlos Strandberg nickade in 1-0 mot Europa FC från Gibraltar med bara minuten kvar av ordinarie tid.

– Det var ett väldigt viktigt mål och skönt att vi vann matchen på hemmaplan eftersom det inte var vår bästa match, säger Carlos Strandberg till Viasat. Han har kontrakt med AIK till 18 juli och vet inget om framtiden.

Ett stillastående AIK hade svårt att ta sig igenom Europas samlade försvar, som gärna maskade när man fick chansen och drog på sig flera gula kort, men vaskade fram ett par chanser mot slutet och målet kom ganska logiskt och kunde lugna publiken som var i uppror och busvisslade ut laget redan efter första halvlek.

Europa League

Lyckades AIK ta sig fram till en målchans stod Javi Munoz i vägen.

– Vår andra halvlek var bättre än den första och till slut blev det okej. Det var viktigt att inte släppa in något mål, säger tränaren Rikard Norling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet