Henok Goitom jublar tillsammans med Ebenezer Ofori och Mohamed Bangura. Foto: Bildbyrån

AIK vann skandalmatch på Tele2

Uppdaterad
Publicerad

AIK tog ett stort kliv till nästa omgång i Europa League genom att slå FC Sjirak från Armenien med 2-0 på Tele2.

Det var en ful match med skandalkaraktär. Gästerna fick tre spelare utvisade och då gav ett storbråk efter en timmes spel bara gula kort.

– Det är ett bra resultat och nu har de tre borta till nästa match. Men jag hade önskat att vi kunnat göra 3-0, säger AIK-tränaren Andreas Alm till Viasat.

Europa League

Nygamle Stefan Ishizaki presenterade sig i sin debut med att spela in till Henok Goitom som med en utsida vinklade in 1-0. 2-0 drog Goitom in på straff.

– Europa League är inte samma sak som allsvenskan och vi visste att vi var tvungna att vara skärpta. Vi ville ha ett till mål men tyvärr fick vi inte in trean även om vi är nöjda, säger målsprutan Henok Goitom.

2-0 var i minsta laget med en straffmiss och två ramträffar. Och tre man mer i en kvart på slutet. Dessutom var det 20-3 i avslut.

AIK spelade i ”fiendeland” eftersom Friends ställs i ordning till AC/DC:s konsert på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet